bg | en

За нас

Елена Филипчева - професионален фотограф, визуален артист, експерт международни комуникации и събития, създател на концептуални креативни пространства и развитие на международни културни проекти

 

Родена в София, завършва  фотография и фотожурналистика, до 1989г. стажува и работи в БТА, театрален фотограф в Съюза на артистите, вестник "Вечерни новини, вестника за култура и изкуство "Пулс", списанието за музика "Ритъм".

 

В периода1989 г. - 1997 г.реализира фотоколажите за гостите в предаването на БНТ  "Ах, тези муцуни". Създава и води собствено телевизионно предаване "Семеен албум".

 

След 1990 г. започва предприемаческа дейност като основател и съдружник в семейната фирми "КАТЕХ" ООД за маркетинг на технически продукти. През 2009г. основава и е изпълнителен директор на "Код Комюникейшънс " ЕООД - компания, специализирана в корпоративната и интеркултурната комуникация, събитийния маркетинг, персоналния коучинг за развитие на лидери.

 

Активен автор и колумнинст в различни вестници, списания и сайтове за култура, лайф-стайл, събитиен маркетинг и културен обмен. Съставител и издател на концептуална книга за българското културно наследство и традиции, свързани с българските носии. Съставител на фотографската част на книгата - "Традиция и бъдеще - 120 години дипломатически отношения между България и Австрия".

 

Участник в многобройни общи и самостоятелни фотографски изложби у нас и в чужбина. Креативен създател на концептуални събития, пространства и идеи в съвместна работа с художници, дизайнери и хора, работещи в различни сфери на дигиталното изкуство и технологии.